Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön automatikusan hozzájárul, hogy a cookie-ban apró adatmennyiséget tároljunk a számítógépén.
x
  Blog   Hírek
  2018 Jun 06

Vampyr- Egy kezdő vámpír története

London sötét utcái

A játék a hagyományos vámpír-mítosz merész újragondolása, mely RPG elemekkel ötvözött kalandot kínál. Rá kell jönnöd, hogyan oltsd kínzó szomjad, anélkül, hogy szörnyeteggé válj.

A történet, a I. világháború idején játszódik , miközben világszerte szedi áldozatait a spanyol nátha. A játék készítői mindent megtesznek annak érdekében, hogy egy depresszív és sötét hangulatot teremtsenek.

A Vampyr központi témája a 20. század eleji angol nemesség fényűző világa és a szegénynegyed között feszülő ellentét. A főszereplő, Dr. Jonathan Reid orvos, szemünk láttára válik vámpírrá. Az önmagában dúló konfliktussal is meg kell küzdenie, ugyanis tudósemberként képtelen megbirkózni a benne rejlő természetfelettivel.

 

Vámpírnak lenni jó

A játék készítői mindezt rengeteg korhű karakterrel erősítik meg, akik mind gazdagon kidolgozott háttértörténettel rendelkeznek. Nekik köszönhetően órákig elbolyonghatsz a mellékküldetések útvesztőiben.  

A Vampyr története azért lebilincselő, mert mindvégig egyszerű, megalapozott és érthető érdekek mentén haladunk a sötét befejezés felé. Főhősünk személyében a játék elején egy újdonsült vámpírt ismerhetünk meg, aki nincsen tisztában a képességeivel. Ez a történet kibontakozása közben folyamatosan változik, ahogy Dr. Reid nézőpontja is. A játék eleje nagyrészt ezt az utat mutatja be, vámpírképességek köré épülő egyszerű küldetésekkel.


 

Vadász vagy fenevad? 

A szereplőket összekötő polgári rendszer a játék központi eleme.  Ezek az emberek többek egyszerű prédánál. Mielőtt „lakomához” látsz, lehetőséged van megigézni őket, és ez által titkos információhoz jutni. Ha beszélgetsz velük és megoldod a gondjaikat, számodra is sokkal értékesebb lesz a vérük, ugyanis így tapasztalatot szerzel, önmegtartóztatást gyakorolsz és nem válsz azzá a szörnyeteggé, akit üldözöl. Döntéseidnek még nagyobb súlyt ad, hogy nincs lehetőséged betölteni az előző mentéseidet, tehát nem tehetők semmissé!

Csak az a probléma, hogy gyakorlatilag a döntéseidnek nincs ilyen súlya. Ugyan London szerte vannak olyan emberek, akik nélkül a világ jobb hely lehetne, a polgárok eltünése gyengíti az adott városrész helyzetét. Ha a körülmények túlságosan leromlanak, az emberek szenvedni fognak, majd eltűnnek, és eddig nem látott szörnyek portyáznak majd az utcán. Választanod kell: a saját erődet növeled, vagy a város érdekeit szolgálod. Azonban a helyzet nem elég kiélezett, a játék végigvihető anélkül, is hogy bárkit meg kellene ölnöd.
Eszközök és képességek

A Vampyr célja, hogy minél jobb vámpír legyél. Minél több információ és tapasztalat birtokában vagy, annál több képességedet fejlesztheted. Vigyázz azonban, hogy ne ess át a ló túloldalára! A fejlődéshez vérszívásra is szükséged van.

A misztikus vámpírképességeid mellet kézzelfogható eszközeid és fegyvereid is vannak, melyeket különböző nyersanyagok begyűjtésével fejleszthetsz, így a szörnyek ellen is hatékonyan tudsz fellépni. A játék során ugyanis számos ellenséggel találkozhatsz, például vámpírvadászokkal és vérfarkasokkal.

Adott egy jó történet megtűzdelve természetfeletti elemekkel, ahol rajtad áll, hogy rontasz vagy javítasz a város helyzetén. Akárcsak a való életben, döntéseidet nem vonhatod vissza.

Vajon képes leszel egy jobb szörnyeteggé válni vagy hagyod hogy elnyeljen a sötétség?

A játékot a magyarországi forgalmazója, a Magnew Games biztosította! 


Együttműködő partnereink

Feliratkozás hírlevelünkre

Értesülj elsőként a legújabb akciókról és szerezz exkluzív kedvezményelet!

×
PS5
Mobil
Tech
AJÁNDÉK
PS4
PS3
XBOX
XBOX 360
Switch
PC
  +36 70 / 884-00-01   info@konzolkiraly.hu   Elérhetőségek   Szállítási információ ÁSZF Adatvédelmi szabályzat