Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön automatikusan hozzájárul, hogy a cookie-ban apró adatmennyiséget tároljunk a számítógépén.
x
  Blog   Hírek
  2018 Oct 16

Forza Horizon 4 Teszt

A fesztivál ismét megnyitja kapuit és immár több járművel, több versenysorozatban, több fajta terepen és nem utolsó sorban nem csak több napszakban de több évszakban is, eszméletlen száguldozás veheti kezdetét. Ennyivel, lehetne jellemezni a Forza Horizon 4 bevezetőjét, ami egy irgalmatlanul jó játék lett.

Ne szaladjunk ennyire előre. Van ugye a Forza Motorsport versenysorozat, ami réges régen, még Xbox Classic konzolon jelent meg, hogy vetélytársa legyen az akkori PlayStation Exkluzív gyöngyszemnek, a Gran Turismonak. Sikerült neki és befutó, mondhatni konzolhúzócímmé nőtte ki magát, alig egy-két rész alatt. Furcsán is figyeltem az egyik újságba, amikor megláttam a Forza “Horizon” alcímmel ellátott, spin off részt amely bár a Turn10 Studios egyengetése alatt, de a Playground készítésével készült.A lényeg, hogy a megrendezett fesztiválok, amik a sofőröket próbálják elcsábítani, ezúttal már negyedjére kerül megrendezésre, immár Nagy-Britanniában. Nem fogom elkezdeni sorolni, hogy több mint 400 autó kapott helyet a programban, valamint több mint száz egyjátékos verseny. A számok, már alapból magukért beszélnének, a lehetőségeket nem is tekintve. Utcai versenyektől, amit nem támogat a Horizon Fesztivál, aszfalton és földutakon is megmutathatjuk, mit tudunk.

Ha ez nem lenne elég, nem csak körversenyek, hanem sprintek is színesítik a dolgokat. És itt még mindig nincs vége. A fesztiválon versenyezhetünk gőzmozdonnyal, légpárnással és számos egyéb dologgal. Kaszkadőr sofőrködhetünk, hogy a jeleneteinket felhasználhassák filmekben, valamint táblákat törhetünk, növelve az elismerésünket. Traffipaxok alatt száguldozhatunk, egyéni rekordokat megdöntve vagy vagy épp megtartva, de ha mindez nem lenne elég, akkor felfedezhetjük a közel félezer utat, vagy a roncs autókat, amiket megjavítva, bővíthetjük az amúgy sem gyér járgányparkunkat. Tovább is van, mondjam még? Mert nem elég, hogy megannyi versenyszámban megmutathatjuk mit tudunk, immár nem csak a barátaink avatárjai színesítik az utakat, de a versenyeket többféleképp is teljesíthetjük. Megcsináljuk single módban, ellenfelek ellen az addig oké, ebben semmi újdonság nincs. Azonban van olyan lehetőségünk is, hogy megadott osztály vagy épp autóval riválisokat győzhetünk le. Vagy épp, coop-ban játszhatunk. Vagy épp, magunk hozhatunk létre valami eseményt.Eddig a lehetőségeket soroltam és szinte a játékélményről nem is írtam semmit, de még mindig nincs vége, hisz a karakterünket teljesen testre szabhatjuk, amikhez a kiegészítőket az előrehaladásunk során vagy bónuszként vagy szerencse pörgetésként zsebelhetünk be. És ha már azt hiszitek vége, akkor csalódnotok kell. Saját házat, házakat vásárolhatunk. Bármikor drónnal felemelkedhetünk az igen jól sikerült fotómódban, mindezt négy évszak és huszonnégy órás napszakváltakozás közepette. Irgalmatlanul nehéz, röviden összefoglalni, mennyi mindent tettek bele a fejlesztők a játékba, és már pár nap elteltével jöttek hozzá a cuccok, és jönni is fognak, hol fizetős hol pedig ingyenes formában.

Nagyon pozitív dolog, hogy még mindig kellemesen lavíroznak az őrült arcade és a félszimulátor megoldások között. Az autóknak nem csak hogy saját vezetési stílust kell elsajátítanunk, de immár ezt megnehezíti a különböző évszakok időjárásainak viszontagságai is. Szóval elmondhatom, a Forza Horizon egy nagyon jó spin off sorozata a nagy-testvérnek, aki büszkén elmondhatja magáról, hogy a Forza név nélkül is eladhatná magát, de nem teszi mert tényleg testvére minden tekintetben a másiknak és kell is elé az a bizonyos név, hisz ez már egy bizonyos minőséget is takar, amiben senki nem fog csalódni.

-Godach Duron-Együttműködő partnereink

×
PS5
Mobil
Tech
AJÁNDÉK
PS4
PS3
Xbox
XBOX 360
Switch
PC
  +36 70 / 884-00-01   info@konzolkiraly.hu   Elérhetőségek   Szállítási információ ÁSZF Adatkezelési tájékoztató