Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön automatikusan hozzájárul, hogy a cookie-ban apró adatmennyiséget tároljunk a számítógépén.
x
  Blog   Hírek
  2022 Nov 12

Melyik next gen konzolt válasszam?

Közeleg az év vége, egyre több kérdést kapunk tőletek, telefonon és személyesene is az új a next-gen azaz új generációs konzolokkal kapcsolatba.
A leggyakoribb kérésekre gyűjtöttem össze nektek a válaszokat, hogy jól tudj dönteni és új masinád évekig hű társag legyen a játékok világában.

Főbb szempontok a konzol választáskor:
- Ki fogja használni a gépet?
- Kisebb gyerkőcök vagy felnőttek? 
- Milyen jellegű játékokkal szeretenénk játszani?
- Szeretnénk-e boltokban is játékot vásárolni vagy csak a PS Store és Xbox Live rendszerében digitálisan?
- Milyen konzollal rendelkeznek a barátaim akikkel online szeretnék játszani?

A konzogyártók, különböző szolgáltatásokkal és speciálisan csak az  egy adott gépen elérhető játékokkal szeretnék meghódítani a játékosokat. Ha van pár játék amelyeket kinéztél előre magadnak és ezek kifejezetten exkluzív címek,  akkor egyértelmű a döntés! 
Exkluzív cím = csak az adott platformon érhető el, pl. Fontos tudnod, hogy például Mario kizárólag Nintendo Swicth konolokon játszható, ha gyermeked a Forza Horizon valamelyik részét szeretné játszani, akkor pedig csak az Xbox One, Xbox Series S és Series X gépeket vedd meg neki.

Legnagyobb exkluzív felhozatallal a PlayStation rendelkezik, tehát ezek a címek csak PS4 illetve PS5 konzolokra érhetőek el néhány ezek közül: Gran Turismo sorozat, God of War sorozat, Ratchet Clank sorozat,  Spider Man, Days Gone, Horizon Forbidden West, Last of Us, Ghost of Tsushima, Uncharted sorozat (ebből nemrég film is készült)


Digitális játékok vagy bolti hagyományos lemezek?
Fontos tudnod, hogy az Xbox-ok esetében megjelent egy lemezolvasó nélküli gép, ez az Xbox Series S.
Ez a konzol nem rendelkezik lemezolvasóval, tehát ha ezt veszed meg boltokból hagyományos módon NEM TUDSZ játékot venni! Akkor hogy? 
Gyakorlatilag ehhez a géphez találta ki gép gyártója az előfizetéseket:
Hasonlóan mint pl a Netflix ahol egy havidíjért cserébe több száz filmet nézhetünk, az Xbox-nál ezt úgy nevezik, hogy GAME PASS. A lényege, hogy kb 5500 Ft/hó díjért cserébe hozzáférhetsz több mint 200 játékhoz. Fontos, hogy a Game Pass nem azt jelenti, hogy bármit letölthetsz! Ez egy nagy digitális gyűjtemény amiből csemegézhetsz, de közelsem tartalmaz minden játékot, többnyire régebbi címeket tartalma, de van benne néhány újdonság. Tehát ha Xbox Series S konzolt szeretnék én azt gondolom ahhoz szinte kötelező megvenni a GAME PASS-t. A másik módja természetesen, hogy hozzá adod bankkártyádat az Xbox-os profilodhoz és számládról levonva, megvásárolsz digitális játékokat a géped belső online rendszeréből, azaz az Xbox Live-ról.

PS5 konzolok
Mit kell tudni a PS5-ről? PlayStation 5 Digital Edition és Lemezes változat, melyiket vegyem?
Első jó hírem, hogy a PS5 visszfele kompatibilis! Hogy mit is jelent ez?
Ha rendelkezel PS4 lemezekkel, vagy PS profilodon digitálisan megvásárolt játékokkal, akkor csak be kell tenned új PS5 konzolodba a PS4 lemezed és már indul is, hiszen a PS5 lejátsz a PS4 lemezeket is!
A PlayStation 5-nél is megjelent egy lemezolvasó nélküli változat, mely DIGITAL EDITION nevet kapta.
Az a gép sem rendelkezik lemez olvasóbal, cserébe  kb. 25.000 Ft-al olcsóbb mint a lemezolvasós változat.
Minden egyéb papaméterében, pl belső memória, teljesítmény stb. teljesen megegyeznek. Fontos tudni, hogy mindekettővel használhatsz digitális játékokat, DE! a Digitál Edition-on csak azt! Én úgy szoktam fogalmazni, hogy ha a lemezes változatot választod, meghagyod magadnak még a választás lehetőségét, hogy melyik játékot hogyan szerzed be, a Digitális változattal azonban teljesen kizárod magad a továbbiakban a lemezes játék vásárlástól! Lemezolvasó hiányában ki vagy szolgáltatva  a PS Store árazásának, míg lemezen egy-egy használt játék beszerzésével sokszor akár 5-10.000 Ft-ot is spórolhatsz játékonként!
Hogy kinek ajánljuk kifejezetten a PS5 konzolt?
Ha a legújabb PS exkluzív címeket szeretnéd tolni, és a grafikában nem akarsz kompromisszumot köteni, esetleg rendelkezel 4K-s TV-vel is, akkor neked kifejezetten javasolt a PS5 konzol.
Tudtad, hogy PS4 vagy Xbox One / Series S / X konzolod beszámítjuk ?Nintendo Switch konzolokről:
Véleménye szerint, Ez a gép rendelkezik a legjópofább játékokkal.
Rengeteg 2-4 személyes party játék, ügyességi, tánc, logikai, és platformer játékot tudsz beszerezni hozzá.
A játékok, egy memória kártyán vannak, ami szinte tönkre tehetetlen, ezért nyugodtan ajánlom gyerekek részére is.  
A gépnek 3 változata kapható jelenleg, mindhárom változaton ugyanazok a játékok futnak, a felhasználás jellegétől függően érdemes átgondolni, hogy melyik éri meg számodra.
Nintendo Switch LITE, ez a gép nem köthető TV-re, csak kézi üzemmődban használhatő, gyakorlatilag egy tablet, amin oldalt vannak az irányító gombok.
Nintendo Switch V2
Ez úgymond a közepes változat, tudjuk kézi módban is használni utazás közben, de otthon egy dokkoló segítségével a TV-re is közhetjük és TV képernyőn folytathatja a játékot az egész család.

Nintendo Switch OLED
Ez a modell egy OLED kijelzővel rendelkező változat, gyakorlatilag egy frissített példány, valamivel nagyobb memóriával és akkumulátor kapacitással rendelkezik mint a Switch V2.

Kinek ajánlott a Switch?
Ha szoktál utazni, esetleg nyaralás alkalmával is magaddal vinnéd géped, illetve ha kisebb gyerekek vannak a családban és elsődleges szempont neked a könnyed, szórakoztató, többszemélyes játékok valamint ügyességi, "ugrálós-mászkálós" gyerekjátékok és fontos, hogy ne legyen erőszakos, akkor neked ajánlott Nintendo Switch konzol valamelyik modellje.
Együttműködő partnereink

×
PS5
Mobil
Tech
AJÁNDÉK
PS4
PS3
Xbox
XBOX 360
Switch
PC
  +36 70 / 884-00-01   info@konzolkiraly.hu   Elérhetőségek   Szállítási információ ÁSZF Adatkezelési tájékoztató