Konzolkiraly.hu - Xbox 360 - Xbox One - PS3 - PS4 - konzol - játék
0 db
<< Vissza a Hírek - Újdonságok menübe

MOTOGP 18 teszt

Az Unreal Engine 4 segítségével életre keltett játékban gyorsasági motorokkal kell versenyeznünk, és a legjobbakká válnunk!A grafikára nem lehet panaszunk, az új engine alatt szépen muzsikál a játék.  Szebb és realisztikusabb lett mint elődjei!

A játék fő alkotó eleme továbbra is a karriermód. A 2018-as világbajnokságot feldolgozó játék négy géposztályt tesz elérhetővé számunkra, a Red Bull MotoGP Rookies Cup kezdő pilótájaként kezdjük el pályafutásunkat.  A játékot, egy három részből álló tutoriallal kezdünk, amit érdemes kipróbálni, mert szokni kell a motorok mozgását, és kezelhetőségét.


A MOTOGP18 tele van eszméletlen jó átvezető videókkal, például a töltőképernyő helyett belepillanthatunk a versenyző, verseny előtt pillanataiba is, vagy épp egy interjú kellős közepén találjuk magunkat. A fejlesztőcég igyekezett minél részletesebben szemléltetni számunkra, hogy milyen a versenyhangulat, és miért szeretik ennyire ezt a sportágat a rajongók.

A Milestone nagyon sok liszenzelt szponzort belepakolt a játékban. Ennek köszönhetően választhatunk és testre szabhatjuk pilótánkat, hogy hogyan nézzen ki, szinte bármilyen logóval elláthatjuk. Valamint minden paramétert beállíthatunk motorunkon, például: a gumik minősége, a váltás üteme. Annyira részletes lett ez a része a játéknak, hogy három órán keresztül állítgattam egy darab motort. Amit a valóságban beállíthatsz egy motoron, azt itt is megteheted.


A játék, irányítást tekintve is valóságos lett: nem mindegy mikor dőlsz be egy kanyarba, illetve az is számít, hogy mikor és milyen sebességgel veszed be. Nem nehéz ráérezni, de lesznek idegőrlő perceit a játék elején. A versenyt egy kommentátor prezentálja számunkra, miközben bőgnek a motorok mellettünk. A hangokat igyekezett a gyártó a realisztikusan, és részletes módon átadni.

A karrier módon kívül találunk a játékban időmérőt, végig nyomhatunk egy teljes bajnokságot. A játékban van multiplayer mód is, viszont a szerverek sosem működtek rendesen, ezért kipróbálni nem tudtuk.


Ha az igazi, motoros szimulátor érzést keresed, akkor jó helyen jársz, mert a játék ezt nyújtja.  Belebújhatsz kedvenc versenyződ bőrébe is akár, de mint kezdő pilóta is megállhatod a helyed. Viszont érdemes megkötések mellett megvásárolni a játékot mert, ahogy eddig minden játékánál a Milestone most sem tudta hozni az elvárt minőséget. A 2018-ban megjelenő játékokhoz viszonyítva a MOTOGP 18 lehetne szebb, nem ígér többet mint amennyit sugall számunkra a bemutató trailer.