0 db
<< Vissza a Hírek - Újdonságok menübe

MXGP PRO teszt

Realisztikus és személyre szabható

A Milestone által készített játék a motokrossz műfaj kedvelőinek fog kedvezni, és a felhasználók visszajelzései alapján alakították a játékot. Ebben a részben mutatkozik be egy vadonatúj funkció, a mechanikus megközelítés, melynek köszönhetően mi játékosok, motorunk minden egyes részét testre szabhatjuk. Hogy a játék tényleg visszaadja a valóságot, olyan profi versenyzők, mint Gautier Paulin, vagy Tim Gajser is segédkeztek a játék fejlesztésében.


Gyönyörű látványvilág

Unreal Engine grafikus motorral készült a játék, aminek köszönhetően eszméletlenül szép a játék, szemet gyönyörködtető jeleneteknek lehetünk tanúi, miközben a sárban motorozunk és éppen előzni próbáljuk vetélytársainkat.

A menü helyett egy gombnyomásra egy nyitott terepen találjuk magunkat, ahol gyakorolhatunk, szokhatjuk motorunkat, valamint időmérő köröket is mehetünk.

A választható versenytípusok az előző részből átvett, megszokott játékmódok. A játékban találhatunk multiplayer módot is, aminek köszönhetően nem csak a játék által osztott, hanem valódi hús-vér emberek ellen is játszhatunk.

A játék fizikája jobb lett az előző részeknél, viszont sokszor az sem mindegy hogy helyezkedünk a motorral levegőben, vagy hogyan érünk földet vele. Sokszor már túl nehéznek tartottam a játékot, és a rosszul megírt fizika, és a nehézkes mozgás sem segített.


Nyerni nehéz

A karakteralkotás is szintén ugyanolyan, mint az eddigi Milestone játékokban megszokhattuk. Kiválaszthatjuk, melyik versenyzővel leszünk, vagy ki lesz a szponzorunk. A nehézségi szintet lejjebb állítva sem volt könnyebb versenyeket nyerni, olykor még úgy éreztem, hogy legkönnyebb fokozaton nehezebb nyerni, mint legnehezebb szinten.

Ezektől a hibáktól eltekintve, ha megértjük a játék fizikáját, és ráérzünk a motokrossz izére, egy szép grafikával ellátott, izgalmas versenyjátékben lehet részünk. Az Unreal Engine szépen dolgozik, viszont sokszor éreztem játék közben frame rate csökkenést, valamint a már meg szokott később betöltődő textúrák is elég kellemetlenek tudnak lenni.Összegzés

Ha szereted a motoros játékokat, mindenképpen érdemes kipróbálni. Tele van a játék egy csomó licenszelt alkatrésszel, melynek köszönhetően a motor alakítása teljesen valószerűvé válik. Annyi féle beállítási opció van, hogy minden játékos a saját stílusának megfelelően tudja alakitani a járművet.