Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön automatikusan hozzájárul, hogy a cookie-ban apró adatmennyiséget tároljunk a számítógépén.
x

VR Játékok

   PS4 PS VR
×
Állapot
KészletÁr


Megjelenés

Kategória

Hiába a 2016-os megjelenés, ennek ellenére a PlayStation VR vagy ismertebb tevén a  PSVR, továbbra is nagy népszerűségnek örvend a VR újoncok és a legjobb VR fejhallgatókat keresők körében. Lelkes PlayStation rajongóként és tulajdonosként, elengedhetetlen számodra egy VR beszerzése, amellyel tetőfokára háhat a játékélmény. Bár PlayStation konzolra van szükséged a működéséhez, a Sony konzolökoszisztémájába már beágyazott hatalmas könyvtárat nyithatsz meg olyan kísérleti és akciódús játékokkal, amelyek csak és kizárólag a PSVR-ra lettek kifejlesztve.

Hiába a 2016-os megjelenés, ennek ellenére a PlayStation VR vagy ismertebb tevén a  PSVR, továbbra is nagy népszerűségnek örvend a VR újoncok és a legjobb VR fejhallgatókat keresők körében. Lelkes PlayStation rajongóként és tulajdonosként, elengedhetetlen számodra egy VR beszerzése, amellyel tetőfokára háhat a játékélmény. Bár PlayStation konzolra van szükséged a működéséhez, a Sony konzolökoszisztémájába már beágyazott hatalmas könyvtárat nyithatsz meg olyan kísérleti és akciódús játékokkal, amelyek csak és kizárólag a PSVR-ra lettek kifejlesztve.


1

A platform kezdetekben is nagy sikereket aratott, viszont ezt követően a Sony kiadta a PlayStation VR hardver egy kissé módosított változatát.  Valamivel áramvonalasabb kábelsorozattal és integrált sztereó fejhallgatóval támogatja a HDR videó áteresztőképességét is.  Röviden ez annyit jelent, hogy továbbra is az egyik legjobb VR fejhallgató, amelyet megvásárolhatsz. Kiváló VR-platform, ami számos csomagopciót tartalmaz. Ezek azok, melyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy új világok táruljanak a szemük elé.

Érdemes végignézni webáruházunkban azokat a kiegészítőket, melyekhez a legkedvezőbb áron juthatsz hozzá.

Hogy néz ki a PSVR headset?

Igaz, hogy bár a a PlayStation 4 ideje alatt jelent meg, a PSVR headset mégis kétségtelenül közelebb áll a PlayStation 5-höz, ha a kialakítását tekintjük. Viccesen hangzik, de mégis ahhoz tudnánk hasonlítani, mintha felvennénk egy nagy és kényelmes fejpántot egy napellenzővel., így azt lehet mondani, hogy a PlayStation VR kevésbé hasonlít a klasszikus szemüveg kivitelhez. Mivel a súly egyenletesen oszlik el, a nagy elülső szemüveget soha érezzük túl nehéznek, bár az is igaz, hogy néhány óra elteltével, jó levenni. A kényelmet a könnyedén állítható fejpántnak köszönhetjük, ami rengeteg párnával van körbevéve. Ami még nagyon praktikus, hogy a szemüveget viselők is nagyszerűnek fogják találni a headsetet mivel a meglévő szemüvegük viselése közben is nyugodtan használhatják. A leakasztható kis fülhallgatókról tudni kell, hogy 3D hangot adnak, de mivel szabványos TV-kimeneten keresztül érkező hanggal is tudunk játszani, könnyen elhelyezhetők a fejpánt kis mélyedéseiben a fülhallgatók, így elkerülhető a szabad lengésük. Végül, beszéljünk arról, amit nem is látunk: van egy beépített mikrofonja is. Egyes játékok, mint például az Astro Bot Rescue Mission új játéklehetőségeihez használhatjuk, de chatelés-hez a legideálisabb, amit online játék közben is meg tudunk ejteni.

Elvárások a VR headsettel szemben

Legyen könnyű az összeálítás:
A csatlakoztatásokkal még a legprofibb játékosoknak is gyakran meggyűlik a bajuk. Ezt a hardverváltozatot kétségtelenül könnyebb telepíteni, mint az eredeti 2016-os modellt, de nyilvánvaló, hogy bőven van mit csatlakoztatni még így is. Szerencsére nincs nehéz dolgunk, köszönhetően az egyes portokon található praktikus jelöléseknek. A headsetet továbbra is be kell dugni egy dobozba, amelybe csatlakoztatható még a hálózati adapter, a konzol, a tévé valamint a PlayStation kamera.

Ha mindennel készen vagyunk, jöhet az izgalmasabb rész, el indulhatunk a virtuális valóságba. Minden konzol menüje teljes egészében VR-ban futhat, és még azt is jó tudni, hogy a nem VR-címek is lejátszhatók. Kpzeld el, mintha egy méretes, moziszerű képernyőn tudnánk nézni őket. Nincs ez másképp a fényképek esetében sem, de bővebb információkért érdemes egy kicsit beleásni magunkat a Youtube VR tartalmába is, az ingyenes élményekért.  

Az OLED képernyő előnye: Miközben VR-ben játszunk, határozottan úgy érezhetjük magunkat, mintha ott lennénk a játékban. Az OLED képernyő felbontása, vetekszik a csúcskategóriás VR szemüvegekkel.

Eláruljuk, hogy a szemüveget körülvevő LED-ek  nem csak azért vannak, hogy szolgálják a jobb kinézetet, hanem segítenek abban is, hogy a PlayStation kamera nyomon tudja követn fejünk helyzetét – gondolunk itt arra, ha az  Astro Botban támadunk ellenfelünkre, akár egy sarok mögül is kukucskálunk egy lövöldözős játékban.

A hangás sokat ad a játékélményhez

Az új dimenziójú 3D hangzásnak köszönhetően mégjobban el tudunk mélyülni a játékélményben. A 3D audio technológia elvárásainkhoz mérten dolgozik. Még az ellenségeink hangját is nyomon tudjuk követni a játékokban, így sokkal könnyebben tudunk figyelni a részletekre. Sokszor elengedhetetlen a továbbjutáshoz, hogy felismerjük az érkező hangok irányát és távolságát az adott játékban.

Ami a beviteli lehetőségeket illeti, a PlayStation VR vezérlőtámogatást, valamint PlayStation Move-ot kínál.  Elsőre furcsa érzés lehet a PS3 életciklusa során érkezett világítópálcákat használni, de itt is kitűnően működnek.  Természetesen semmi sem kötelező, így a PSVR használatához sem az, de vannak olyan címek, amelyekhez szükség van rájuk.

A PlayStation VR-t az általunk választott konzol hajtja. Ha PlayStation 4-re  rácsatlakozunk, akkor esetleg valamivel alacsonyabb képkocka/másodperc sebességet tapasztalhatunk. A PS5ről illik tudni, hogy a VR-játékok PS4 Pro verzióit is futtatja. A PS5 legújabb hardverének egyik legjelentősebb tulajdonsága, hogy jobb a betöltési idő, de ettől eltekintve a PS4 Pro esetében sem fog elmaradni a látványvilág.

Milyen szoftver és játék kínálattal rendelkezik a PSVR?

A PlayStation VR kétségtelenül magával ragadó a játékkönyvtárával. A Sony megadta a módját és hatalmas összeget fektetett be VR-rendszerének exkluzív termékeibe. Ez természetesen meg is látszik. Hogy példával igazoljuk, ilyen például a Blood & Truth, egy teljesen lejátszható akciófilm stílusú kaland, a Marvel's Iron Man VR, amely Tony Stark híres páncéljába helyezi a játékosokat, és az Astro Bot Rescue Mission, amiről azt kell tudni, hogy egy csodálatos platform játék, ami rögtön helyet szerzett a legjobb PSVR címet viselő játékok terén, a méretarány és a perspektíva okos használatának köszönhetően.

Ez nem jelenti azt, hogy az alapvető VR klasszikusok nem állnak rendelkezésre.  Ha rendelkezünk PlayStation Move -val, akkor a Beat Saber egy kötelező darab lesz számunkra, csakúgy, mint a SUPERHOT VR, míg a Tetris Effect továbbra is elbűvölő marad, bármilyen vezérlőmódszert is használunk.

A PlayStation-könyvtárra való támaszkodás igazi előnye azonban a VR-tartalom hozzáadása a hagyományos játékokhoz. Egyes játékok speciális VR-módot kínálnak, de mások teljesen játszhatók a headsettel, beleértve a PlayStation kiváló WipEout Omega Collection-jét, a No Man’s Sky teljes galaxisát, valamint a Star Wars: Squadrons egyszemélyes és többszemélyes módját is. Szerencsére a mellékelt PlayStation VR Worlds demó kis VR-élményekkel ismerteti meg a játékosokat, hogy könnyebbé váljon az új rendszer megszokása.

 

A jákék magával ragad és élményekkel gazdagít

A PlayStation által nyújtott virtuális valóság játékélménye fontos, sőt elengedhetetlen a játékosok számára. Olyan exkluzív játékcímek érhetőek el a VR játékkönyvtárában, amik sehol máshol nem. Egy különleges játékuniverzum szívében találhatod magad, amelyben teljesen átélheted a játékot PS konzolod és VR szemüveged segítségével.

Együttműködő partnereink

×
PS5
Mobil
Tech
AJÁNDÉK
PS4
PS3
Xbox
XBOX 360
Switch
PC
  +36 70 / 884-00-01   info@konzolkiraly.hu   Elérhetőségek   Szállítási információ ÁSZF Adatkezelési tájékoztató